Thursday, 23 June 2011

Siling Ini Memang Gila (6 Gambar)

Anda  boleh teka benda apakah yang berwarna hijau kt siling tu? Aku jamin korang takkan boleh jawab punya. Siling ini di perbuat dari 1.6 juta ekor kumbang. Siling kumbang ni di panggil Heaven Of Delight dan ia boleh di jumpai di Royal Palace di Brussels, Belgium.

Heaven Of Delight di buat oleh artis Jan Fabre, seorang yang terkenal dengan penggunaan medium seni yang berbeza termasuk darah, sperma dan semua yang berkaitan serangga. Ia menggunakan 30 orang dan 4 bulan untuk menampal semua kumbang tersebut. Hasilnya memang menarik dan aku terpikir dari mana diorang rembat kumbang ni. 1,600,000 ekor tu, terjelir lidah nak kira satu-satu.



 sumber :  www.rudepalace.com

4 comments:

  1. @ roti telur aku nak buat lah kt umah aku tp pkai cicak

    ReplyDelete
  2. eeeeuuuuwwww.. geli tengok.. heeeee~

    ReplyDelete
  3. @gadismelayu : kumbang xpe jgn lintah.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...